2011. január 2., vasárnap

168 Óra Online - Magyar véleményt közölt a médiatörvényről a Washington Post

 A The Washington Post internetes felületén is olvasható, Magyarország EU-szerepe vitatható című írásban Schiff András gratulál a lap szerkesztőségének az újságban december 26-án megjelent, Magyarország putyinizálódása című írásért.
A magyar médiatörvényről és az uniós elnökségről jelentetett meg rövid írást vasárnap a The Washington Post című amerikai napilap véleményrovatában Schiff András zongoraművész - írta a hvg.hu.

A szerző rámutat arra, hogy Vlagyimir Putyin Oroszországa nem tagja az Európai Uniónak, viszont Orbán Viktor miniszterelnök Magyarországa igen. Ez a csodálatos intézmény - írja - nem csak egy üzleti és kereskedelmi szervezet, hanem azt állítja, hogy a közös európai értékeket is képviseli. Ez utóbbi fényében firtatja a zongoraművész azt, hogy vajon Magyarország kész-e és méltó-e arra, hogy átvegye a közösség elnökségét?

"A legutóbbi hírek valóban nyugtalanítóak. A tolerancia szintje rendkívül alacsony. Rasszizmus, romákkal szembeni diszkrimináció, antiszemitizmus, idegengyűlölet, sovinizmus és reakciós nacionalizmus - mindezek a kórjelek mélyen aggasztóak. Olyan emlékeket ébresztenek, amelyekről reméltünk, hogy rég feledésbe merültek. Sokan félnek" - írja Schiff András.

A legutóbbi médiatörvények csak az utolsó láncszemet jelentik a sokkoló események sorában, és Schiff András szerint ezek közül sok dolog a művészetekre is vonatkozik. "Az EU-elnökség megtiszteltetés és felelősség. Az EU-nak és az Egyesült Államoknak Magyarországon kell tartania a szemét. Az EU-nak irányelveket kell meghatároznia a tagállamok számára. Oltalmaznunk és tiszteletben kell tartanunk közös értékeinket" - írta Schiff András.168 Óra Online - Magyar véleményt közölt a médiatörvényről a Washington Post

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése