2013. december 22., vasárnap

M3 retro csatorna

 Elindult a várva várt előfizetéses M3 retró csatorna,mely Magyarországon nézhető.Január 5-ig díjmentesen nézhető az interneten a teleteka.hu-n '

Az M3 műsora olvasható a musor.tv-n '
Facebookon elérhető a facebook.com-n ' 


 Néhány információ :

A Három kívánságtól kezdve a Szomszédokon át egészen a Kapcsoltam című vetélkedőig, szinte mindent újra felelevenít a közmédia. Az M3 retrócsatornán ismét meg lehet nézni a '70-es, '80-as és '90-es évek legnépszerűbb műsorait.
Ki ne emlékezne még a gazdagréti lakótelepen élők: Takácsék, Mágenheimék és Vágásiék ügyes bajos mindennapjaira? A Szomszédok a '80-as, '90-es évek legsikeresebb magyar TV sorozata volt, a Három kívánságban pedig "mindenki Tibi bácsija" húsz éven át, hétről hétre teljesítette a sokszor lehetetlennek tűnő kéréseket is. Így teljesülhetett például egy kisfiú álma, hogy John Travoltával táncoljon együtt.

Az M3 retrócsatona péntektől látható, minden nap kora reggeltől késő estéig csemegézhetnek majd a nézők a kínálatból. Lesz sport, vetélkedő, filmsorozat és sok zenés összeállítás.

Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke elmondta: a csatorna péntek este hat órakor indul, a Cirkusz revű Színészek a porondon című, 1963-ban rögzített felvételével, ahol színészóriások bohóckodnak idomárkodnak, artistáskodnak, és ezek után is nagyon sok színes programmal várják a nézőket.

A nézők már most izgatottan várják az indulást.

„Én nagyon szeretném a régi filmeket nézni, musicaleket, operákat, színházi közvetítéseket, úgyhogy szerintem ez egy zseniális csatorna lesz” - mondta Bekk Tamás néző híradónak. „Nagyon jó, hogy megadjuk az esélyt, hogy még egyszer mindenki láthassa” - mondta egy másik néző, Csatai Viktória. De olyan is van, aki egykor szerepelt is az egyik műveltségi vetélkedőben. „Arra emlékszem, hogy a harmadik kérdés után estem ki és a nyeremény is óriási volt, azt hiszem, egy hangszórót lehetett nyerni”- mondta Hegedűs László.

Réz András esztéta szerint a csatorna igazán egyedi lesz, mert ezek a műsorok ma már sehol máshol nem láthatóak. „Aki ezt még annak idején megélte, furcsa módon nem retrót fog látni, hanem valóságos emlékeket, még az is megeshet, hogy nosztalgiát fog érezni” – fogalmazott.

Az M3 már az induláskor 1 millió 400 ezer háztartásba jut el. A nagyobb szolgáltatóknál az alapcsomagban érhető majd el.
Forrás :  hirado.hu 
Este hat órakor elindult az M3, a közmédia retrocsatornája a Színészek a porondon című, 1963-ban rögzített műsorral - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap az MTI-vel pénteken.
A közlemény szerint a televíziónézők olyan sztárokkal találkozhatnak ezután a közmédia archívumára épülő kábeltévé műsorán, mint Voith Ági, Bujtor István, Antal Imre, Rózsa György vagy Bodrogi Gyula. Karácsony napján egyebek mellett a Családi kör, a Cimbora, A csodakarikás című mesejáték, valamint Az aranyember című film várja a nézőket, szilveszterkor pedig több szórakoztató műsor mellett Hofi Géza Hofélia című műsorával búcsúztatja a csatorna az óévet.

A '60-as, '70-es, '80-as és '90-es évek emblematikus műsorait, filmjeit vetítő új adón a nézők ismét megnézhetik a Zenebutik, a Halló fiúk, halló lányok! vagy a Leg-leg-leg adásait, találkozhatnak a képernyőn Kodály Zoltánnal és a 11 éves Kocsis Zoltánnal, de azt is láthatják majd, hogy Kern András tizennégy évesen miként nyerte meg a Ki mit tud? című vetélkedőt.

Újra vetítik a Szomszédok, a Nők a pult mögött vagy a Kórház a város szélén című sorozatokat is, és adásba kerül az 1993-tól kezdődő Játék határok nélkül című nemzetközi ügyességi vetélkedő Gundel Takács Gábor műsorvezetésével.

A retrocsatornán a műsorzárást követően a hét minden napján Időmetszetek címmel tovább folytatódik az időutazás: éjféltől archív fotóválogatást láthatnak a nézők. Emellett az érdeklődők számos olyan műsort - úgynevezett M3-premiert - is megtekinthetnek majd, amelyek a digitalizálás hiánya miatt bemutatásuk óta nem kerültek adásba.

Januártól színházi előadások is láthatók lesznek az M3-on, és megismétlik a Cimbora adásait is. A sportrajongók az ünnepek alatt, majd utána hétvégenként nosztalgiázhatnak, és ugyancsak hétvégenként vetít a csatorna gyermekeknek szóló színházi előadásokat, műsorokat.

Szabó László Zsolt, az MTVA megbízott vezérigazgatója korábban elmondta: a kábelcsatornát piaci tendenciák, a nézők változó tévézési szokásai hívták életre. A gyermekeknek programokat kínáló M2 után ez a közmédia második tematikus tévécsatornája.
Forrás : hirado.hu 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése