2013. április 12., péntek

Elhunyt Szalai Annamária

Megrendüléssel tudatjuk, hogy hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség után elhunyt Szalai Annamária, hatóságunk és a Médiatanács elnöke.
Szalai Annamária
Tovább : nmhh.hu


A kormány, a Fidesz-frakció, a KDNP, az MSZP és a Jobbik is részvétét fejezte ki Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a médiatanács elnöke halála miatt.
    Az NMHH pénteken tájékoztatta az MTI-t arról, hogy Szalai Annamária hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség után elhunyt. Szalai Annamáriát 2010. augusztus 11-ei hatállyal kilenc évre nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök az NMHH elnöki posztjára; majd ugyanabban az évben október 11-én ő lett a médiatanács elnöke.
    A Kormányzati Információs Központ közleménye szerint a kormány mély megrendüléssel értesült Szalai Annamária haláláról és együttérzését fejezi ki családjának. Mint írták, Szalai Annamária türelemmel és méltósággal viselte hosszan tartó, súlyos betegségét, munkáját az utolsó pillanatig kifogástalan szakmai színvonalon látta el.
    "Magyarország kormánya köszöni áldozatos munkáját, amelyet tanárként, országgyűlési képviselőként, ORTT-tagként és a Médiatanács elnökeként végzett. Szalai Annamária élete mindvégig a magyar emberek szolgálatában telt. Halálával fájó veszteség érte Magyarországot" - áll a közleményben.
    A Fidesz-frakció azt írta, mély fájdalommal búcsúznak Szalai Annamáriától, tisztelettel adóznak élete és munkája előtt. A közleményben felidézik, hogy Szalai Annamária 1991 óta volt a Fidesz tagja, 10 éven át a Zala megyei választmány elnökeként, majd az országos választmány alelnökeként tevékenykedett,
1998 és 2004 között pedig fideszes parlamenti képviselő volt, aki hazáját alázattal és kiemelkedő szakmai tudásával szolgálta.
    A Kereszténydemokrata Néppárt azt írta, mély fájdalommal értesültek az NMHH és a Médiatanács elnökének haláláról, és osztoznak Szalai Annamária családtagjainak fájdalmában.
    Az MSZP nevében Mesterházy Attila, pártelnök fejezte ki részvétét Szalai Annamária családjának és hozzátartozóinak.
    A Jobbik őszinte részvétét és együttérzését fejezte ki a gyászoló családnak, Szalai Annamária barátainak, tisztelőinek - írta közleményében Pörzse Sándor jobbikos országgyűlési képviselő, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának tagja.
Forrás : MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése