2011. március 26., szombat

Gyülölet beszéd a magyar Parlamentbe ?

               Gyűlölet  beszéd a magyar parlamentbe ? Igen. Wittner  Mária  mondta. Egyszerűen  Horn  Gyulának  a  halálát  kivánja,aki  hóhér  volt  1956-ban.Ez  egy  olyan  beszéd  vagy  válasz  volt,melyet  sokan  sokáig  nem  fognak  elfelejteni.Ez  a  beszéd  túlhaladja  a  Jobbik  Párt  felszólalóinak  beszédét  is. Nehezen  lehet  megérteni  Wittner  Máriát 'Még  akkor  is ,ha  ő  is  el  volt   itélve  1956-ban.Emberileg  talán  meglehet  érteni  az  álláspontját  mert  ő  is  szenvedet  .De  Horn  Gyula  hóhér  volt ? Sokan  állitották,de  nem  tudták  bebizonyitani.Ha  igy  vesszük,akkor  azok  akik  részt  vettek  az  1956-os  forradalomba  a  hatalom  részéről,azok  is  haljanak  meg ?
                    1998  és  2002  között  a  Fidesz  volt  kormányon. Nem  találtak  bizonyitékot  Horn  Gyula  ellen.Horn  Gyulát  külföldön  sokra  értékelik. Mit  gondolhatnak  Magyarországról  ezek  után ?Nagyon  sok  kritikát  kap  Magyarország.Ez  nem  hiányzott ' De  lehet,hogy  Wittner  Mária  Gyurcsány  embere ? Gyurcsány  fizette  le,hogy  rosz  szinbe  tüntesse  fel  a  Fideszt ?Mert  a  vád  az ,hogy  a  jelenlegi  Magyarországot  ért  támadásokat  a  baloldal  irányitja.Ha  igy  van,akkor  Wittner  Máriát  le  kell  mondatni. De  ha  nem,akkor  is.A  beszéde  miatt  be  sem  kellene  engedni  a  Parlamentbe ' De  sajnos  mit  tesz  a  Fidesz? Megvédi ' Hosszú  távon  negativ  hatása  lesz  a  Fideszre 'Igaz  az  is,hogy  Orbán  népszerűségét  nem  befolyásolja.Elvégre  legalább  husz  évre  lesznek  megválasztva  a  Fideszesek. Legyen,de  az  ilyen  gyülölet  beszédeket  nem  lehet  eltűrni  a  világon'
                 Ez  a  beszéd  az  alkotmányozás  hetében  hangzott  el ' De  sajnos  a  jobboldali  sajtónak  nem  nagy  ügy.Igaz az  is,hogy  nem  dicsérték  meg  Wittner  Máriát.De  nem  is  itélték  el '  Antal  József  1993-ban  nagyon  beteg  volt.A  kórházi   ágyából  irányitotta  az  országot.Senki  nem  kifogásolta.Nem  óhajtották  a  halálát.Sem  Csurka,sem  Torgyán  nem  kivánta  a  halálát.
               Ha  nem  lesz  megbüntetve  Wittner  Mária,mi  lesz  a  hatása ? Lehet  az  olvasó  jobboldali  is,de  az  emberség  nevében  ezt  a  beszédet  el kell  itélni ' Később  már  nem  lehet 'Lehet  ,hogy  a  történelem  ismételi  önmagát. Voltak   korszakok  a   magyar  történelembe,amikor  tömegek  szenvedtek,azért  mert  nem  voltak  a  hatalom  támogatói.De  a  diktátorok  ideje  lejárt.Jelenleg  egy  új  Magyarországot  épitenek,de  Wittner  Mária  nélkül '
               De  mi  történt  a  magyar  Parlamentbe ? Mit  mondott  Wittner  Mária ? Ezt  az  alábbi  részletekből  megtudhatják.Olvassák  el  a  teljes  cikkeket '


Szópárbaj a parlamentben Wittner és Novák között 

Helyesírás és Horn Gyula
Wittner Mária
Wittner Mária (Fidesz) kétperces reagálásában feltette a kérdést Novák Elődnek, hogy nyelvtanórát tartott vagy az alkotmányozásban vesz részt. A kormánypárti politikus azt mondta, hogy a Novák Előd által említett négyötödös törvényt 1994-ben alkották meg, de 1998-ban eltörölték azt.
"Köszönöm szépen Önnek, hogy Horn Gyulát a nemzet nagy királyának kiáltotta ki. Ha nem tudná, Horn Gyula hóhér volt. Hóhér volt a javából" - jelentette ki a képviselő. Wittner Mária úgy folytatta: " és most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvoltából, az Önök, az én adómból és mindenki adójából, de emberségből, már három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni".
Novák Előd válaszként azt felelte, "sajnálom, hogy Marika néniből ilyen vitát váltottam ki". A képviselő szerint ő nem tartott nyelvtanórát, legfeljebb nyelvleckét, de méltatlannak érzi, hogy még az alaptörvényben sem írják le helyesen az abba belefoglalt mondatokat.
"Azt viszont félreértette, Horn Gyulát én nem kívánom semmiféle erkölcsi magaslatra emelni, csak azt mondtam, hogy még ők is komolyabban vették a nemzeti együttműködést. Még ők is, akik azért nagyon a legalja az egész Országgyűlésnek és az egész magyar társadalomnak" - mondta Novák Előd.
Teljes  cikk : http://www.hirado.hu/Hirek/2011/03/24/18/Szoparbaj_a_parlamentben_Wittner_es_Novak_kozott.aspx

A Fidesz megvédte Wittner Máriát

A kormánypárt sajtóosztálya szerint "itt egy kegyetlen megtorlásba és diktatúrába torkolló szabadságharc túlélőinek egymás közötti vitájáról van szó".


"A múlt nagy vitái még mindig itt vannak közöttünk" - közölte a Fidesz parlamenti frakciójának sajtóosztálya a képviselőcsoport egyik tagjának, Wittner Máriának az Országgyűlésben csütörtökön elmondott szavaira reagálva.
Wittner Mária Novák Előd felszólalására reagálva - amelyben a jobbikos politikus arról beszélt, hogy Horn Gyuláék komolyabban vették a nemzeti együttműködést, mint a jelenlegi kormánypártok - hóhérnak nevezte a volt szocialista kormányfőt, majd úgy folytatta: "most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvoltából, az önök, az én adómból és mindenki adójából, de emberségből már három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvédkórházban, mert képtelen meghalni".
A Fidesz-frakció sajtóosztálya ezzel kapcsolatosan az MTI-vel azt közölte: "mi a tisztelet kultúrájának pártján vagyunk, de itt egy kegyetlen megtorlásba és diktatúrába torkolló szabadságharc túlélőinek egymás közötti vitájáról van szó. Ez is azt bizonyítja, hogy a múlt nagy vitái még mindig itt vannak közöttünk."
Mesterházy Attila MSZP-elnök Wittner Mária kijelentéseire úgy reagált: senki sem fogalmazhat meg ilyen mondatokat, nemcsak egy volt kormányfővel, hanem egyetlen magyar állampolgárral szemben sem. "Arra kérem Wittner Máriát, hogy kérjen bocsánatot Horn Gyulától, a családjától és Magyarország baloldali közösségétől" - mondta Mesterházy Attila.
Forrás: MTI 
Forrás : http://www.hir24.hu/belfold/236883/a-fidesz-megvedte-wittner-mariat.html

 



 


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése