Dr. Schmitt Pál Péter a Miniszterelnökségnél kapott megbízatást Varga Mihálytól. Korábban hírbe hozták a Magyar Posta vezérigazgatói posztjával kapcsolatban - akkor helyreigazítást kért, mondván: a Fidesz nem olyan, mint az MSZP.

Kormánytisztviselőnek nevezte ki Schmitt Pál államfő unokaöccsét, dr. Schmitt Pál Pétert Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár - adta hírül az Index a Magyar Közlöny pénteki számára hivatkozva.
Schmitt unokaöcséről korábban az a hír járta, hogy ő lesz a Magyar Posta új vezérigazgatója, de később kiderült, hogy nem őt, hanem egy névrokonát nevezik ki. Schmitt Pál Péter akkor a következő szöveggel igazította helyre a téves információt közlő Ma.hu-t:
"A személyemet érintő hamis beszámoló nemcsak légbőlkapott, hanem azt a hamis látszatot kelti, hogy a Fidesz is olyan párt, mint az MSZP, vagyis a rokoni kapcsolatok és nem a szakmai hozzáértés alapján kerülnek felelős vezetői posztokra az emberek. Ezen kívül - a rokoni szálak emlegetésével - nagybátyámat is belekeverik ebbe az olcsó, átlátszó, hamis játékba, nyilvánvalóan a felelős beosztásban lévő politikus lejáratásának szándékával."
Schmitt Pál unokaöccse pénteken az Indexnek megerősítette, hogy ezúttal tényleg őt nevezték ki, de egyéb kommentárt nem fűzött a hírhez.
Forrás : hirszerzo.hu/belfold/20101119_schmitt_pal