2010. december 14., kedd

168 Óra Online - Recseg-ropog az egység: Rogán még a Fidesznek is túl messzire ment

Az alkotmányügyi bizottság ülésén sem a kabinet, sem a kisebbik kormánypárt nem fogadta lelkesen Rogán Antal módosító javaslatát, mely rendeletalkotási jogkörrel ruházná fel a Médiahatóság elnökét.
Az alkotmányügyi bizottságnak kell engedélyeznie Rogán Antal javaslatát, hogy az a T. Ház elé mehessen. Belváros fideszes polgármesterének az indítványa rendeletalkotási joggal ruházná fel a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság elnökét. Az atv.hu értesülései szerint a bizottsági ülés pikantériája az volt, hogy ugyan fideszes javaslatokkal átcsúszott a módosító javaslat, de a KDNP ellene szavazott, másrészt Répássy Róbert, az igazságügyért felelős államtitkár, a kormány képviseletében Rogán javaslata ellen érvelt- számolt be az ATV.

A belső feszültséget jelzi az is, hogy L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtó Bizottságának fideszes elnöke a Heteknek úgy nyilatkozott, hogy olyan módosító indítványokat nyújtanak be, melyekkel visszavonnák a médiatörvény azon passzusát, mely szerint a Médiahatóság rendelkezne rendeletalkotási joggal.

Hétfő délután Navracsics Tibor is kijelentette, hogy, bár a kormány egyelőre még nem tárgyalta, de várhatóan nem támogatja Rogán Antal alkotmánymódosítási javaslatát. A mostani alkotmánymódosítási javaslat nem volt egyeztetve a kormánnyal - közölte a közigazgatási és igazságügyi miniszter.168 Óra Online - Recseg-ropog az egység: Rogán még a Fidesznek is túl messzire ment

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése