2011. november 20., vasárnap

Visszakézből - kiállítás vagy válasz Kerényi elvtársnak ?

                              Háromnapos  kiállítás  lesz  a  Fabrikban ,Gozsdu  udvarban.Válasz  lesz  Kerényi  elvtárs  festményeire?Vagy  csak  egy  figyelem  felkeltő  az  egész? Kerényi  képek  már  komoly  vitákat  váltottak  ki  és  váltanak  ki.Még  hivatalosan  nincsenek  bemutatva  vagy  átadva  mégis  sok  az  ellenvélemény.Kerényi  mint  egykori  elvtárs  csak  szolgálni  akarja  a  hatalmat?Ez  a  kiállítás  is  bizonyítja,hogy  soknak  nem  tetszenek  a  Kerényi  képek.De  már  változtatni  nem  lehet.Az  Új  Aczél  elvtárs  képei  bekerülnek  az  Alaptörvénybe 'Milyen  képeket  tartalmaz  a  Visszakézből  című  kiállítás? Olvassák  el  az  interjút' Nézzenek  meg  3  képet 'Ha  nem  tetszik.akkor  nem  mennek  el  a  kiállításra'
Interjú : http://www.168ora.hu/itthon/

Visszakézből

Hazánkban hihetetlen arroganciával folyik a központosítás, a hatalom lehető legkoncentráltabb formábban történő kisajátítása. Ez mind az anyagi javak és termelő eszközök, mind pedig a hatalmi ágak és jogok teljes körű elbitorlásával a szemünk előtt játszódik le. A polgárok pedig a jog és létbiztonság helyett demagógiából gyúrt nemzeti gumicsontokat kapnak koncként, ami csak a gyűlölködés árkainak mélyítésére és a közügyektől való elfordulást segíti.

A Kerényi elvtárs miniszterelnöki megbízott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nevében olyan műveket rendelt, amik jól példázzák a jelenlegi rezsim kultúráról alkotott képét. A hatalom számára művészet nem más, mint eszköz, amivel felépítheti sosem volt mitológiáját, egy nagymagyar giccset, amivel önmagukat fényezik, és amivel egyben elvakítják a tömegeket. Szomorú hogy ehhez művészek adják a nevüket és műveiket. Persze a művész is csak ember és a piacról él, de nem szabadna, hogy a hatalmat ily módon bárki is támogassa. Mert a hatalom támogatása is csak látszat, a hatalom nem érti és nem szereti a művészetet, csak használja, kihasználja!

Nem célunk és tisztünk ítélkezni a most született művek és értékük felett. Nem sajnáljuk a rájuk elköltött közpénzeket sem. De a magunk módján szeretnénk tiltakozni a jelenlegi hatalom kultúrpolitikája ellen a saját eszközeinkkel. Művészettel a művészetért. Ha másként nem megy, így, visszakézből!


Visszakézből
csoportos kiállítás a Fabrikban (Gozsdu udvar "A" block)
2011. november 30., 19:00 - december 1., 22:00

Zarubay Bence
Az alkotmány születésének pillanata

Császár Norbert
Horthy kora

Remsei-Kovács Nóra
Vörösiszap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése