2011. november 27., vasárnap

Elbúcsúzott a Heti hetes'Végleg ?

Elbúcsúzott  a  Heti  hetes ' Az  a  kérdés,hogy  ez  a  végleges  búcsú  vagy  januártól  ismét  láthatjuk  a  Heti  Hetest. Egyik  legsikeresebb  műsor  a  magyar  médiában.Lehet  nem  szeretni,lehet  nem  nézni,de  az  tény,hogy  sokan  nézik .Nehéz  a  búcsú  a  szereplőknek,de  a  nézőknek  is.Vajon  csak  ideiglenes  ez  a  búcsú  vagy  végleges?Nem  tudjuk.Reménykedni  lehet  abban,hogy  csak  egy  időre  tűnik  el  a  Heti  hetes.Rossz  rá  gondolni,hogy  esetleg  más  van  a  háttérben.De  ez  is  benne  van  a  pakliban.Nem  mondják,de  ha  úgy  jár  mint  a  Napkelte,akkor  sokan  fogják  sajnálni  ezt  a  műsort.Mert  a  Heti  hetes  több  politikusnak  és  közszereplőnek  nem  tetszik.A  Napkeltével  is  ez  volt  a  helyzet.De  inkább  bízzunk  abban,hogy  jövőre  ismét  lesz  Heti  hetes '  

Budapest – Az utolsó vacsora című festmény reprodukciója lógott a svédasztal fölött a Heti hetes VIP-szobájában, ahol a szereplők gyülekeztek a felvétel előtt. Tizenkét év után kényszerszabadságra küldték a Heti hetest, és ezzel megszakadt a magyar televíziózás egyik leghosszabb ideig futó műsora.

- Hát, Imikém, üresek lesznek a péntek estéink – súgta oda Gálvölgyi János (63) Bajor Imrének (54).

- Ott voltam '99-ben az első műsor felvételén. Persze, hogy fáj a döntés, de el kell fogadnunk. Mindenkinek nehéz most ebben az országban – sóhajt a kezdés előtt Bajor.
Hetesek Idén utoljára voltak így együtt
Változó, hogy kinek mekkora érvágást jelent a több hónapos leállás. A sztárok tiszteletdíja között nincs különbség: a kezdetektől fogva mindenki ugyanannyit kap. Adásonként utalják a gázsit.

Anyagi szempontból Hajós András (42) a leginkább kiszolgáltatott: ő már évek óta szinte kizárólag a Heti hetesből él.

- Éttermem, fogyikazettám és tartalékom nincs, de most egy kicsit intenzívebben foglalkozunk majd a zenekarral. Azt azért ne felejtsük el, hogy nyáron eddig sem volt adás – magyarázta kérdésünkre Hajós.

Jáksó László (43) tizenegy évig vezette a műsort, mindössze egyszer hiányzott: akkor egy rozsdás csatornafedő sebesítette meg a karját és a nemesebbik testrészét.
Távozóban Gálvölgyi elhagyja a stúdiót a műsor felvétele után
- Gazdasági válság van, amiről az ember azt hiszi, hogy őt nem érinti, közben pedig dehogynem. De ne bennünket sajnáljunk, könyörgöm, amikor mások valóban nehéz helyzetben vannak – mondta a műsorvezető.

A Heti hetes páratlan sorozatot tudhat maga mögött. Az 1999 óta leadott 490 adás alatt 90 ismert ember kapott lehetőséget. Akadtak, akik jól szerepeltek, mások néhány adás után kikoptak. Fábry Sándor nem vált be, mint ahogyan Oláh Ibolya sem. Botrányt kavartak Tereskova és Cicciolina polgárpukkasztó megjegyzései is, de mindkettőjüknek csak két szereplés jutott.
Utolsó vacsora Stílszerűen az utolsó vacsora képe díszelgett a svédasztal felett

- Megfordult nálunk Gregor József, Bodrogi Gyula, Pécsi Ildikó, sőt Liptai Claudia is! – sorolta Ónodi György (58), a műsor főszerkesztője. - Kern Andrásnak egy évig könyörögtem, mire elvállalta. Havas négyszer jött vissza hozzánk. Mindig szépen búcsúzott el. Verebes Pistáról nem tudom ugyanezt elmondani. Távozása után azt nyilatkozta, hogy neki csak azért volt szüksége a műsorra, hogy fizetni tudja a fia külföldi tanítványait – tépett fel egy régi sebet a főszerkesztő.
Anyagias Verebes csak a pénzért vállalta?
Az első kilépő a műsorvezető, Csiszár Jenő volt.
- Tudnék róla rosszat mondani, de így, 12 év elteltével már nem akarok. Ha van érdemem ebben a műsorban, akkor az az, hogy összetartottam ezeket a nehéz embereket – mondta a főszerkesztő.

Mire befejezte a megemlékezést, a közönség már állva tapsolt, és percekig skandálta: vissza-vissza. Hernádi Judit (55) tollakat osztott szét a kollégái között, hogy legyen mivel aláírni az új szerződésüket. A műsor után kissé búskomor hangulatban ültek a VIP-szobában, de abban mind biztosak voltak, hogy nem ez volt az utolsó, közösen eltöltött péntek este.
Toll Hajós a Hernáditól kapott tollat forgatja: ezzel kellene aláírni majd az új szerződést
  Kocsmába tartanak
- Az egyik legnézettebb adásunkban egyetlen poén sem hangzott el. A szeptember 11-i merényleteket követően a csatorna le akarta fújni a műsort. Kértem, ne tegyék. Néma csenddel köszöntünk be, és így is búcsúztunk. Különleges adás volt, amit több, mint másfél millió ember nézett meg – idézte fel Ónodi. A Heti hetes a története során egyszer jelentkezett élőben: a Való Világ első szériájának stúdiójából adták az adást.
A márciusig tartó szünet alatt két alkalommal egy kocsmában, kamerák nélkül beszélgetnek majd Gálvölgyiék.

K. Sz.
Forrás : http://www.blikk.hu/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése