2011. november 29., kedd

Nem volt beszámítható állapotban Breivik?

Mit  szóljon   az  ember ?Nehezen  találok  szót.Ezt  előre  lehetet  tudni .Igy  könnyebb  Norvégiának  feldolgozni  a  mészárlást ?
 
Nem volt beszámítható állapotban tettének elkövetése idején a 77 ember meggyilkolásával vádolt norvég szélsőjobboldali Anders Behring Breivik a büntethetőségének megállapításával megbízott pszichiáterek véleménye szerint - írta kedden internetes oldalán a Verdens Gang című norvég napilap.
A két pszichiáter, Synne Serheim és Torgeir Husby kedden átadta szakvéleményét az illetékes oslói bíróságnak, s annak fő megállapításait délután sajtóértekezleten ismerteti hivatalosan az ügyészség. Ha a vádlott nem volt beszámítható állapotban, akkor nem ítélhető börtönbüntetésre, hanem pszichiátriai intézetbe kell őt zárni.

"A kijelölt pszichiáterek arra a következtetésre jutottak, hogy Anders Behring Breivik beteg volt, amikor megölt 77 embert" - írta a lap. A két szakértő szerint Breivik "pszichózisban" szenved, olyan elmeállapotban, amely megváltoztathatta ítélőképességét a támadások előtt és alatt.

A pszichiáterek 240 oldalas jelentése egy törvényszéki orvostani bizottság elé kerül még, a végső szót pedig a bíróság mondja majd ki a vádlott büntethetőségét illetően.
Forrás : http://inforadio.hu/hir/kulfold/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése