2013. január 23., szerda

Máris növekszik a Szulejmán rajongótábora

A 3. heti statisztika azt mutatja,hogy Szulejmán tovább hódit és az RTL Klub.Szulejmánt 1 .122.396 néző nézte.Az RTL Klub hegemóniája tovább tart.Teljes elemzés és lista: 
 
Ennyi különbség volt mindössze a 3. héten a két korosztály nézettségi listájának élmezőnye között, azaz a teljes lakosság a szerdai RTL Híradót röpítette a lista élére (1 millió 610 ezer néző), megelőzve a hétfői Barátok köztöt (1 millió 574 ezer néző) és Fókuszt (1 millió 523 ezer néző), valamint a Cobra 11 (1 millió 430 ezer néző) évadzáró epizódját, a fiatalok viszont inkább a Berényi András halála okozta bonyodalmakra voltak kíváncsiak továbbra is a Barátok köztben (623 ezer néző), így a Híradó 528 ezer nézővel a Fókusz és a Cobra 11 után csak a negyedik helyre került. Az ötödik helyen is azonos műsor szerepel mindkét korosztályban, A kód, melyet a fiatalok közül 465 ezren, a teljes lakosságból pedig 1 millió 363 ezren láttak. Csupa RTL-es műsor áll tehát az élmezőnyben megint, s úgy tűnik, a fiatalok és a teljes lakosság ízlésében sem volt ezúttal túl nagy különbség.


A 18-49-es korosztály top 10-es listájába bekerült továbbá három film is, melyből kettő az RTL Klubon ment – A fantasztikus négyes a hatodik, Az istenek a fejükre estek a nyolcadik helyen végzett –, egy mozi pedig a TV2-n volt látható, az Indiana Jones-sorozat harmadik darabja, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, mely végül a hetedik helyen zárt 460 ezer nézővel, a TV2 legsikeresebb műsoraként a héten. A Voice ezúttal sem tudott javítani, az utolsó előtti adást 396 ezren követték figyelemmel, melynek eredménye egy 13. helyezés. Ennél többen nézték a Családi titkokat (403 ezer néző) ugyancsak a TV2-n, ami így egy hellyel megelőzte a tehetségkutatót, a TV2 dokureality-jének azonban nem sikerült befognia az RTL Klub hasonló produkcióját, a 409 ezres nézőszámával végül a 11. helyen végző A gyanú árnyébkábant. Bekerült viszont az első tízbe az RTL Klub új török sorozata, a Szulejmán, mely legutóbb csak a 16. volt, most viszont 17 ezerrel több fiatalt ültetve a tévékészülékek elé sokat javított, és végül a kilencedik helyen zárta hetet (418 ezer néző). 

A teljes lakosság listáján az első tízből három helyet is megkaparintott magának a TV2: 6. Tények (1 millió 308 ezer néző), 8. Napló (1 millió 117 ezer néző), 10. Családi titkok (1 millió 121 ezer néző), és a következő tízben is több TV2-es műsor találunk, többek közt a Jóban Rosszbant (13. helyezés), a tizennegyedik helyen végző és 1 millió alatti nézőszámot produkáló Voice-t és a nemrég indult, ugyancsak magyar sorozatot, a Bűnök és szerelmeket. A legnézettebb külföldi sorozat a TV2-n a tizenkilencedik helyen végző NCIS – Tengerészeti helyszínelők volt, mely 762 ezer nézőt érdekelt, pár százezerrel tehát kevesebbet, mint a csatorna saját gyártású sorozatai. Hiába, a magyarnak a magyar sorozat fekszik igazán! De úgy tűnik, hogy a jóval a honfoglalás előttre viszonyúló, majd a hódoltsággal folytatódó magyar-török kapcsolatok sem múltak el nyomtalanul hazánkban, a Szulejmánt ugyanis egyre többen nézik, bár még csak két részen vagyunk túl. Az RTL Klub szerda főműsoridőben vetített török sorozatát 1 millió 122 ezren látták és a kilencedik helyen végzett, tehát a Szulejmán ebben a korosztályban is javítani tudott az előző héthez képest, amikor is 1 millió 8 ezer nézővel a tizenkettedik helyen fejezte be a hetet.

S ha már a főműsoridőnél tartunk, nézzük is, hogyan alakult a fiatalok főműsoridős nézettsége a 3. héten! Az RTL Klub ezúttal is nyert, igaz, nem kiugró eredménnyel, 22,7%-kal, a TV2-nek 18,5%-ot sikerült szereznie az egyaránt 5-5%-ot szerző M1 és Cool TV előtt. A Film+ 4,5%-kal, a Viasat3 pedig 4,1%-kal végzett a hatos listánk legvégén.
  Forrás : est.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése