2012. december 30., vasárnap

Mikor fogja újratemetni Kövér László Nyírő Józsefet? Miért aggódik Kövér ?

2012 egyik rossz emléke a Nyírő József újratemetése volt.Pontosabban fogalmazva botrányos nem újratemetés.Mint ismeretes volt,hogy Tőkés László és Kövér László szervezésében újra szerették volna temetni Nyírő József hamvait a szülőföldjén.Az utolsó pillanatban az új román kormány nemet mondott.Az USL elsöprő győzelmet aratott a 2012-es választásokon.Hallani sem akarnak Nyírő József újratemetéséről.Ez Kövér László veresége. Hiába Erdély nem Magyarországhoz tartozik.Kövér László azt mondta,hogy Nyírő József nem volt háborús bűnös. A román kormány szerint igen.Ha ezt vesszük alapul,akkor egyhamar Kövér László nem fogja újratemetni Nyírő József hamvait. A reményt nem adja fel.Kövér László interjút adott a Vasárnapi újságnak , melyben kifejezte az aggodalmát az erdélyi magyarok létszámának csökkenésével kapcsolatban.Szerinte a diákok röghöz kötése jogos.Az interjút komolyan kell venni,mert Kövér László az Országgyűlés elnöke és nagy befolyása van a magyar politikai életre.
Fotó: MTI/EPA/Filip Singer 
Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

A nemzetek léte materiális érdekekbe ütközik; vannak, akik profitmaximalizálási szempontjaikat gátló tényezőként akarják ezeket a közösségeket eltüntetni, pedig ha a nemzetek elvesznek, akkor a civilizáció számolódik föl – mondja Kövér László a Vasárnapi újságban. Az Országgyűlés elnöke aggodalommal látta, hogy Erdélyben csökkent a magyarok választási részvételi aránya. Hallgassa meg!
Forrás : www.mr1-kossuth.hu
A decemberi romániai választások eredménye az utolsó utáni figyelmeztetés, mondta Kövér László. Vannak olyan magyar politikai vezetők, akiknek az az egzisztenciális és politikai érdekük, hogy az általuk vezetett közösség kizárólag őket tartsa viszonyítási pontnak, vagyis hogy minél teljesebb legyen a befolyásuk, így ugyanis nagyobb a súlyuk a belpolitikai küzdelmeikben. Ez némely esetben olyan törekvésekre készteti őket, hogy a demokrácia keretei között a saját közösségük fölött meglehetősen erős diktatúrát, hegemóniát gyakoroljanak, ami szintén a nemzet szétfoszlásához, leépüléséhez vezet - vélekedett, ennek legékesebb bizonyítékaként pedig a legutóbbi romániai parlamenti választást említette.
Tovább : hirado.hu 
Kövér László elfelejtette ki volt?Igaz az is,hogy reformkommunista volt Orbán Viktorral és a többivel együtt.Az alábbi fotó csak provokáció?Akkor sem volt akárki '
 
Forrás : facebook.com 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése