2012. november 10., szombat

Eltemették Szita Bencét

Közel 1.500 ember kísérte le az utolsó útjára a kaposvári Keleti temetőbe a meggyilkolt Szita Bencét- irja a Blikk.A rokonokon és az ismerősökön kívül sokan fejezték ki részvétüket a gyászoló családnak.Bence fehér koporsója mellett nevelőapja állt,aki könnyes szemmel fogadta a részvétnyilvánításokat.A gyászszertartáson részt vett Bence nagyanyja és nagybátyja is.Az egyik legmeghatóbb jelenet az volt amikor Bence édesanyja és a nevelőapjának a lánya találkozott.A két nő egymást átölelve zokogott.

Forrás : Blikk 


D__VG20121110011
Gyászolók az előre kitervelten, brutális kegyetlenséggel meggyilkolt 11 éves Szita Bence ravatalánál Kaposváron 2012. november 10-én.
MTI Fotó: Varga György

D__VG20121110028

Szita Bence fejfája az előre kitervelten, brutális kegyetlenséggel meggyilkolt 11 éves felsőmocsoládi fiú temetésén Kaposváron 2012. november 10-én. MTI Fotó: Varga György
Megrázó a Somogyi Hírlap tudósítása a temetésről.Az újság szerint mintegy 2.500-an voltak a temetésen.Olvassák el a teljes cikket'
Jaj, Istenem! Ne vigyék el! – zokogott fel a szőke hajú, fiatal lány, amikor a halottas kocsi megállt a kaposvári keleti temető ravatalozója előtt.
Végső búcsút vettek Szita Bencétől
Végső búcsút vettek Szita Bencétől
Jó háromnegyed órával a szertartás kezdete előtt már nem lehetett parkolóhelyet találni a temető környékén, a forgalmat rendőrök irányították, s mivel a városban elterjedt a hír, hogy bizonyos csoportok a halálbüntetés visszaállításáért tüntetést szerveznek a temetés idejére, így a sírkertben is több civil ruhás rendőrt lehetett látni.
Gyász és mély fájdalom
Gyász és mély fájdalom

– Szita Bence, élt 11 évet. Álmodj szépeket! – volt olvasható a felravatalozott fehér koporsón, mely mellett egy asztalon futballmez és labda árválkodott. A meggyilkolt fiút Tombor István, a temetkezési vállalat polgári szónoka búcsúztatta – míg pénteken este az egyik kaposvári klubban koncertet szerveztek, ahol Bence egyik kedvence, a kisfiúról emlékdalt szerző Mr. Busta is fellépett –, majd a családtagok köszöntek el tőle: Bence nagymamája ráborult a koporsóra és megcsókolta.
– Gyere vissza, gyere haza! – kiabálta a családi kripta melletti sírnál nővére, aki egy levelet és egy plüssfigurát dobott a gödörbe, s oda került a futballmez és -labda is, majd a Republic A csend beszél tovább című számának dallamára a fehér lepellel fedett koporsót elnyelte a sír, melyet elborítottak a virágok és a koszorúk.
– Mennyit szenvedhetett, szegény! – jegyezte meg egy kisírt szemű asszony, két tízévesforma fiú kezét szorongatva, aztán egy szál fehér liliomot helyezett a sírra: – Nyugodj békében, kicsi Bence!
Olvassák el a teljes cikket ' 
Nyugodjék békében Bence '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése